скоро

Услуги

Имаме удоволствието да ви представим уникална технология за оцветяване на предмети с неправилна форма с произволен дизайн. Възможностите й далеч надхвърлят стандартното боядисване, художественото оформление на ръка, облепянето с фолио и други подобни технологии.

В България е позната като водно-трансферен печат.

В страни, където е силно разпространена – Русия, САЩ, Германия, Англия и особено Китай – се използват няколко имена – Water Transfer Printing, Hydro Dipping, Camo Dipping, 3D Coating и др.

Огромна част от вносните стоки с някаква шарка по тях са оцветени с тази технология. Водно-трансферния печат е подходящ за употреба както при единични бройки, така и за серийно производство на даден продукт, например пластмасови изделия за бита.

Ограничения относно материала, от който е произведен предметът, почти няма – условието е да има твърда повърхност и да не му влияе кратко потапяне във вода. Процесът се състои от няколко последователни стъпки:

  1. Подбор от страна на клиентът на подходящия дизайн, иначе казано – шарката, картината или снимката, с която ще бъде оцветен предмета. Може да се ползват предварително разработени дизайни или да се ползва снимков материал на клиента.
  2. Предварителна подготовка на предметът. Включва обработване и почистване на повърхността му ако се налага и грундиране с подходяща по цвят и химичен състав боя – така наречената база или основа.
  3. Филмът (фолиото) с избрания или принтиран дизайн се поставя във съд с вода със определена температура. Обработва се с химичен катализатор, наречен активатор. След известно време самия филм се разтваря във водата, оставяйки мастилото да плува на повърхността. То от своя страна е неразтворимо във вода, а специфичните му качества спомагат частиците му да се придържат заедно, без да се нарушава целостта и геометрията на картината.
  4. Предметът се потапя във водата. Докато преминава през повърхостния слой, частиците на мастилото полепят по него. След изваждане на предметът от водата, дизайна вече е прехвърлен върху повърхността му.
  5. Нанасяне на защитно покритие – прозрачен лак.
   

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress